Віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко назвав розмір заробітної плати, яка б зупинила масовий виїзд трудових мігрантів у Польщу та країни східної Європи.

Читайте також: Ціни на фрукти в Україні на 17% дорожчі ніж в Польщі

Міністр заявив, що наразі у Польщі працює понад мільйон українців, а у країнах східної Європи нові підприємства будують з розрахунком на трудову міграцію з України, передає ВВС.Україна.

"Невелика різниця у зарплаті в Україні у порівнянні з європейською дасть можливість нікуди не їхати. Працівник, який їде до Польщі, отримує зарплату - ‎800-1000 євро, або 25-30 тисяч грн", - розповів пан Зубко в інтерв'ю Lb.ua, яке цитує прес-служба уряду.

На думку урядовця, тільки різке підвищення платні в Україні зупинить міграцію.

"Якщо в середньому зарплата підніметься до 16 тисяч гривень, то це дасть можливість втримувати людей в Україні", - вважає чиновник.

Він не уточнив, коли в Україні зарплати можуть зрости до такого рівня.

Наразі середня зарплата в Україні складає близько 6 тисяч гривень. Проте велика частина населення України, особливо у сільський місцевості та невеликих містечках, можуть знайти роботу тільки на 3-4 тисяч гривень на місяць.

Через це українці масово звільняються з роботи та їдуть на заробітки до Польщі, де діє спрощена система тимчасового легального працевлаштування українців.

Наразі мінімальна платня в Україні складає 3200 гривень, а з першого січня її підвищать до близько 3700 гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook