Баталії навколо Волинського бюджету продовжуються. Нагадаємо, суд не підтримав звернення Волинської ОДА щодо блокування бюджету області.

Читайте також: Авантюра губернатора Савченка з бюджетом Волині провалилась

Вже зараз Керівник департаменту фінансів  Ігор Никитюк, чиї підписи стоять на головному фінансовому документі краю, намагається зняти з себе вину за протизаконні дії. Адже Олександр Савченко, ініціатор ідеї блокувати бюджет, транзитний чиновник. І навряд чи на довго на Волині затримається, бо ж скоро президентські вибори. А Ігор Никитюк місцевий і залишиться тут надалі.

Читайте також: Відсторонити голову ОДА Савченка: у Волиньраді вимагають покарати губернатора за кримінал

Розуміючи, що відповідати доведеться йому, посадовець просить Волиньраду розробити порядок виконання рішення депутатів про бюджет на 2019 рік. Між тим перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик звернувся до Ігоря Никитюка, і нагадав, що порядок виконання місцевих бюджетів передбачений законодавством. А невиконання цих документів може бути кваліфіковане як службова недбалість та неправомірна діяльність.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс"

До слова, заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк подав заяви про злочин проти волинської громади до правоохоронних структур – поліції, прокуратури, СБУ, НАБУ та антикорупційної прокуратури.

Він просить внести в ЄРДР відомості за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 367 КК України головою ОДА Олександром Савченком та директором департаменту фінансів Ігорем Никитюком.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook