Українського політичного в'язня, учасника євромайдану Андрія Коломійцяутримують в колонії російського Краснодару, де "найбільш жорсткі умови утримання" в порівнянні з іншими колоніями з українськими громадянами.

Читайте також: Росіяни відбілювали сніг до приїзду Путіна (фото)

Про це Крим. Реаліі розповів виконуючий обов'язки генерального консула України в Ростові-на-Дону Тарас Малишевський.

"Умови утримання і "опіка" Андрія з боку співробітників колонії, мабуть, найбільш жорсткі, порівняно з іншими установами, де містяться наші громадяни, ув'язнені за політичними звинуваченнями. Під час зустрічі консула зі своїм громадянином за бесідою спостерігають 3-4 людини з числа оперативних співробітників. Вони не перешкоджають розмові. В такій ситуації ніяких нарікань з боку ув'язненого не піднімається. Дійсний стан речей, всі новини, дізнаємося вже від дружини", – розповів Малишевський.

Читайте також: Шамани Бурятії спалили п'ятьох верблюдів для "зміцнення Росії та її народів" (відео 18+)

"Присутність консула дозволяє ув'язненому триматися впевненіше, знаючи, що тебе підтримують, пам'ятають і кожні два місяці відвідують. На жаль, зі сповіданням ісламу в "православній колонії" важко, Андрій якось справляється, однак це непросто", –  говорить він.

Андрія Коломійця відвідали 13 лютого.

У травні 2018 року Галина Коломієць повідомляла, що у її чоловіка погіршився стан здоров'я. Він страждає хронічними захворюваннями: псоріаз, сильні головні болі і підвищений тиск. У вересні 2018 року розповіла, що йому не надають належної медичної допомоги. Стан здоров'я політв'язнів погіршується.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook