Секс-скандал у Київському національному університеті набирає обертів. Студентка другого курсу "Інституту біології" КНУ Клементина Квіндт звинуватила доцента, викладача ботаніки Петра Романенка в сексуальних домаганнях під час літньої практики в Каневі.

Читайте також: Гучний секс-скандал довкола відомого українського університету: викладач домагався навіть неповнолітніх

Зараз викладач у лікарні, кажуть, у нього стався серцевий напад. А студентка взяла академвідпустку й подала заяву в поліцію. В університеті створені комісії, там обіцяють розібратися і дати оцінку викладачеві, пише "Обозреватель".

У чому звинувачують доцента

Викладач Петро Романенко зараз не бере слухавку. Однак його дружина Катерина на сторінці Клементини у Facebook написала, що все викладене нею – наклеп, і пригрозила юридичними розглядами.

У вузі зараз тільки й обговорюють цю історію. Клементина розповіла, що під час літньої практики першокурсників викладач дозволяв собі надто багато. Хапав дівчат за груди, клав руку на коліна. Також вона повідомила, що студенти скаржилися на Романенка керівнику практики, він із ним розмовляв, але на цьому все й закінчилося.

Щоправда, не всі у вузі підтримали студентку. Під колективною заявою Клементини підписалися 40 осіб. Але під час засідання студентського парламенту, де дівчина спробувала виступити й розповісти про все, їй не дали цього зробити. Як тільки вона назвала прізвище Романенка, її почали відтягувати від трибуни, а засідання закрили.

Що кажуть в інституті

За словами директора УНЦ "Інституту біології і медицини" КНУ Людмили Остапченко, зараз організовані дві комісії, які розбираються в цій історії.

"Одна була створена в інституті після першої заяви студентки. Потім дівчина передала заяву ректору, і вже в ректораті створена своя комісія. Вони розбираються і результати оприлюднять", – сказала журналісту "Обозреватель" Остапченко.

У вівторок, 5 лютого, Клементина подала заяву на академвідпустку.

"Ми були здивовані, не знаємо, чому вона так вчинила. Студентський парламент її не підтримав. Дівчина поводиться не дуже добре. Особисто вона не була учасником цих подій, і написала все зі слів інших людей. Ми розмовляли і з нею, і з іншими студентами, і з'ясували, що далеко не все правда. Я не знаю, чому вона затіяла всю цю історію, у мене враження, що нею там хтось керує. Але цього викладача вона ненавидить, говорила, що хоче його буквально знищити. Вони довели його до серцевого нападу, увірвавшись до нього в кабінет, і зараз він у лікарні", – розповіла Остапченко.

Читайте також: Силував до інтиму та наказував робити клізми п'яницям: про сексуальні домагання збоченця-полковника заявило 8 жінок-офіцерів (відео)

Щоправда, в ректораті нам пообіцяли, що в цій історії розберуться і без уваги нічого не залишать.

"Він лапав моїх подруг"

Клементина Квіндт підтвердила, що подала заяву на академвідпустку.

"Я думаю, що не зможу тут навчатися і боротися з цим викладачем. До того ж, коли я спробувала виступити на студпарламенті, на ді мною сміялися мої ж однокурсники. Як так можна?! Я вирішила все це оприлюднити, тому що Романенко образив моїх знайомих і подруг, грубо кажучи, він їх лапав. Тоді, на острові під час практики, мені було теж страшно, і я не могла нічого йому сказати. А зараз мені не страшно", –заявила студентка.

Дівчина звернула увагу на поведінку викладача на першому ж занятті. "Він дуже притискався до студенток, коли показував, як треба працювати з мікроскопом: ніби поставу поправляє, а сам руку на коліно кладе. Мені це дуже неприємно", – пояснює Клементина.

За її словами, всі 4 тижні літньої практики в Каневі для неї були страшним випробуванням. "Я була в кімнаті під час відбою, коли він п'яний буквально увірвався до нас. Почав пояснювати про оральний секс, хоча ніхто його про це не просив", – згадує дівчина.

Про декілька випадків приставання викладача Клементині розповіли і студенти, котрі навчалися у вузі раніше.

"Про нього такі речі давно говорять, усі його знають. Був випадок, коли він хлопцеві погрожував сокирою. Романенко в цей час притиснув до себе студентку, підсів до неї. Коли студент зробив зауваження, він взяв сокиру і позвав його відійти, сказав, що він, мовляв, робить, що хоче. Цей студент вже був на комісії в ректораті і підтвердив цей випадок", – каже Клементина.

Що стосується особистої неприязні, то студентка це заперечує. "Я на практиці отримала 100 балів зі 100. Я нормально навчаюся, у мене є стипендія. І загалом до Романенка як до викладача у мене претензій немає. Він добре пояснює матеріал, у нього яскраві асоціації. Взагалі він душа компанії, "сорочка-хлопець". Але, входячи так у довіру, починає дозволяти собі просто лапати студенток. Не тільки ображає моїх подруг, морально принижує, а й здійснює протизаконні дії. Я вже написала заяву в поліцію на нього. Тому що цього у вузі бути не повинно", – хвилюється Клементина.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook