Європейська служба зовнішніх дій (ЄСЗД) чекає на початок роботи антикорупційного суду до кінця поточного року та слідкує за проблемами в антикорупційній прокуратурі.

Читайте також: Україна увійшла у ТОП-5 експортерів пива до Європи

Про це йдеться у заяві речниці зовнішньополітичної служби ЄС, оприлюдненій на сайті відомства в ніч на суботу, передає Європравда.

Заява присвячена закону про антикорупційний суд, що був ухвалений у липні і набув чинності ще тиждень тому. В ЄС визнали, що цей закон після внесення в нього змін відповідає зобов’язанням України перед західними партнерами.

"Це позитивне зрушення, здійснене у відповідності до міжнародних зобов’язань і на користь українським громадянам та бізнесам”, – йдеться у повідомленні. Також підкреслюється, що ці зміни ухвалені у відповідності до зобов’язань, взятих президентом Порошенком на саміті Україна-ЄС 9 липня. “Створення (Вищого антикорупційного суду, ВАС) означає суттєвий крок у вкрай важливій боротьбі з корупцією, яку веде Україна”, – заявила речниця ЄСЗД.

Читайте також: "Нереалістичні прагнення", – угорський прем’єр про вступ України до ЄС та НАТО

Звертає на себе увагу той факт, що документ був опублікований пізно вночі, хоча напередодні не відбулося важливих подій, пов’язаних зі створенням ВАС.
Співрозмовник “Європейської правди” в структурах ЄС пояснив, що причина публікації заяви – те, що в Євросоюзі завершили юридичний аналіз ухваленого закону і переконалися у відсутності в ньому прихованих проблем.

Водночас, у заяві згадується, що ЄС занепокоєний ситуацією у антикорупційній спецпрокуратурі.

"Важливо, щоби цілісність офісу антикорупційного спец прокурора та довіра до нього а також до його керівництва була підтримана та посилена”, – йдеться у документі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter