Уночі 6-го вересня в місті Косів Івано-Франківської області група осіб підірвала ресторан, внаслідок чого пошкоджено приміщення залу. Злочинну групу із 5 осіб затримали правоохоронці.

Читайте також: У США знайшли тунель наркоторговців, який веде з Мексики в ресторан "KFC" (фото)

Про це повідомляє прес-служба поліції Івано-Франківської області.

Правоохоронці встановили, що невідомі особи, застосовуючи вибухову речовину, шляхом підриву пошкодили приміщення ресторану. В результаті невідкладних пошуків зловмисників правоохоронці затримали групу причетних до злочину із п’яти осіб віком від 23 до 60 років. Двоє з них мешканці Косівського району, троє – Закарпатської області.

Пізніше на брифінгу начальник кримінальної поліції ГУНП в області Ігор Мартищук розповів, що правоохоронці затримали чотирьох осіб, причетних до вибуху. Ними виявилися два закарпатця і два жителя Косівщини.

"Спочатку спіймали виконавців злочину, – на момент затримання вони їхали в Яблуниці на BMW. Пізніше затримали безпосереднього замовника і посередника, який підшукав виконавців. Під час обшуків у зловмисників вилучили предмет схожий на пістолет, іншу зброю й гроші", – зазначив Мартищук.

Читайте також: Прикордонники підірвались на вибуховому пристрої на Донбасі

Заступник начальника відділу прокуратури Івано-Франківської області Юлія Баландіна повідомила, що 8 вересня вирішуватиметься питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"Було пошкоджено 30 метрів квадратних першого поверху ресторану. Наразі погодили повідомлення про підозру в умисному пошкодженні чужого майна шляхом вибуху у значних розмірах. Готується клопотання про тримання їх під вартою. Це тяжкий злочин і зловмисникам загрожує від трьох до десяти років позбавлення волі", – підкреслила вона.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter