Акція протесту зібрала цієї неділі в обідню пору більше десятка ветеранів антитерористичної операції біля стели полеглих на Сході героїв. Викликана вона нещодавніми подіями під стінами Верховної Ради, коли нацгвардійці разом із поліцією, застосувавши силу, розігнали наметовий табір,- повідомляє Volyn.

Читайте також: Богдан Пташник закликає нардепа і його соратників дати оцінку дій поліцейських під ВР

"Ще вчора ми разом із ними воювали в одних окопах, боронячи нашу землю від ворогів, сьогодні ж вони, виконуючи злочинні накази керівництва, опинилися по інший бік барикад, - говорять хлопці про колег із Національної гвардії. – Ми не осуджуємо їх, але рішуче виступаємо проти таких дій влади".

Щоб не бути голослівними ветерани АТО Любомльщини підготували звернення, в якому вимагають об’єктивного розслідування цих подій, притягнення до відповідальності усіх правоохоронців, котрі причетні до побиття пікетувальників.

"Також вимагаємо відставки міністра внутрішніх справ Авакова та інших високопосадовців, які віддавали злочинні накази, - йдеться у зверненні. – Непокарані злочини влади у 2014 році повторюються в нинішньому. Відповідати прийдеться однозначно, цього ми вам не пробачимо!". Окремі ветерани, висловлюючи протест проти жорстоких дій влади відмовилися від державних нагород.

"Я воював, захищаючи Україну, свій народ, але ніяк не президента, котрий багато чого обіцяв і не виконав. Тому мені не потрібні його нагороди", - резюмував Олександр Лисенко, голова спілки учасників та ветеранів АТО "Миротворець" Любомльського району.

Також Любомльські атовці впевнені, що подібні акції пройдуть по інших містах України, що заставить всіх винних притягнути до відповідальності.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter