У столиці Іспанії Мадриді з’явилась площа імені Лесі Українки. Саме на цій площі знаходиться посольство України.

Читайте також: У Луцьку перед Замком Любарта страшна негода звалила 200-літній Лесин ясен (фото)

Про це повідомляє прес-служба посольства, передає Zavtra.

"На честь великої дочки українського народу та її внеску в розвиток світової культури мерія міста Мадрида присвоїла ім’я Лесі Українки площі в столиці Іспанії, на якій розташоване посольство України, а також підтримала пропозицію дипломатичної установи України щодо встановлення на цій площі пам’ятника поетесі", – сказано в повідомленні.

Раніше іспанський письменник Хосе Андрес Альваро Окарис випустив книгу "Леся Українка – душа України" – до 150-річного ювілею поетеси, куди увійшов збірка її творів на іспанській мові.

Це одна з його книг серії про видатних людей Іспанії та світу. У минулому році Окарис видав книгу про Тараса Шевченка, у яку також додані переклади творів.

Читайте також: Вийшов перший тизер-трейлер про життя Лесі Українки (відео)

"За особистий внесок Хосе Андреса Альваро Окариса у справу поширення творів класичної української літературної спадщини та інформації про видатних українських художників в іспанському суспільстві, а також сприяння розвитку культурного співробітництва між Україною та Іспанією Анатолій Щерба нагородив іспанського письменника Почесною Грамотою Посольства України в Іспанії", – повідомили в посольстві.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook