У Житомирській області мертву рибу відрами дістають з річки Гуйва.

Читайте також: Діти потрапляють у лікарню після купання в Азовському морі

Ніхто не знає, в чому причина її масової загибелі. Є кілька версій, передає Сьогодні.

Карасі, окуні, щуки – їх тут тисячі – гойдаються на воді черевом догори. Мертвою рибою усіяні обидва береги річки Гуйви, навколо стоїть затхлий запах. З берега і на човнах, сачками і мережею неживу рибу виловлюють місцеві рятувальники. Знаходять і мертвих раків.

"У мішки завантажимо її, на трактор – і міська рада відправить це все в село Зарубинці – у нас там є скотомогильник", – говорить начальник Микола Кобилинський.

Щоб повністю очистити річку, знадобиться кілька днів. Щука, плотва, краснопірка – тут близько двохсот кілограмів мертвої риби. Її рятувальники виловили з річки всього за дві години.

Читайте також: На Волині у одному зі ставків масово гине риба

Начальник караулу рятувальників Віталій Коляденко назбирав п’ять відер. І це тільки в одному місці. Зустрічається і жива риба, але місцеві кажуть – з нею щось не так.

Жителі Андрушівки припустили – риба вмирає, тому що в річку потрапляють каналізаційні стоки – міські. Нам показують добре замаскований гілками колодязь. Його знайшли за вируючому звуку. Але міський голова Андрушівки все заперечує. Міська каналізація, мовляв, ні при чому. Адже труби, на які вказують місцеві жителі, насправді йдуть не в річку, а в спеціальний відстійник – через насосну станцію спиртзаводу.

Мер припускає – всьому виною – спека. Вона, мовляв, і стала причиною мору риби. Тим не менш – воду з ріки все-таки перевірять. Сюди вже приїжджали екологи з обласного центру. Взяли і зразки мертвої риби. Результати будуть відомі наступного тижня.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter