Компанія Apple нещодавно випустила останнє оновлення iOS 12.1, однак фахівці з безпеки вже виявили проблему з блокуванням екрана.  Атака вимагає фізичного доступу до iPhone і дозволяє отримати доступ до списку контактів.

Читайте також: Розкрито реальну вартість iPhone Xs: як сильно наживається Apple

Про це пише The Verge.

Вразливість було виявлено через кілька годин після того, як Apple випустила оновлення. Експлойт працює тільки на iOS 12.1, Для того, щоб обійти пароль, гаджету необхідний фізичний доступ до пристрою.

Читайте також: Компанія Apple презентувала годинник нової серії: що нового

Атакуючому потрібно зателефонувати на iPhone жертви з іншого iPhone. Потім, коли на дзвінок дадуть відповідь, потрібно запустити відеочат Facetime, звернутися до меню в правому нижньому кутку і вибрати опцію Додати людину (Add Person). Після цього достатньо  натиснути на іконку +, що дає можливість отримати  доступ до повного списку контактів.

Зазначена вразливість безпеки є актуальною для всіх моделей iPhone, оновлених до iOS 12, в тому числі для новітніх апаратів iPhone XS, XS Max і XR. Есперти з безпеки сподіваються, що вже невдовзі Apple випустить оновлення, яке усуне описану проблему.

Розробник Хосе Родрігес опублікував відео, на якому демонструється втручання, що дозволяє отримати несанкціонований доступ до списку контактів на пристрої з використання групового чату в FaceTime.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter