Народні депутати і чиновники лікуються не тільки в дорогий "Феофанії" і поліклініці 1 на вулиці Верхній в столиці, на Печерську, а й можуть отримати безкоштовну невідкладну медичну допомогу прямо в стінах Верховної Ради.

Читайте також: Новий адвокат Савченко повідомив, які зміни відбулися із нардепом за час голодування

Непримітний медпункт знаходиться практично в підвальному приміщенні, між переходами на шляху в буфет і кінозал, де тепер проходять засідання погоджувальної ради перед пленарними тижнями, передає "Антикор".

Сюди, в разі необхідності, можуть звернутися не тільки парламентарії, а й помічники, а також парламентські журналісти. Головне, на вході в кабінет, де за столом сидить черговий лікар в білому халаті з фонендоскопом на грудях, показати посвідчення і акредитацію в Раду.

Ваші дані, згідно з усіма бюрократичними правилами, занесуть в рукописний великий журнал "по-старому". Тут взагалі "не ступала нога" новітніх технологій. Все елементарно просто: кушетка з чистим лікарняним білизною, ширма і "медшкаф" з набором простих ліків.

Читайте таккож: Назвали головного брехуна у Верховній Раді за минулий квартал

У разі перепаду тиску або головного болю вам допоможуть однозначно: зроблять укол або дадуть найпростіше знеболююче. Якщо ж при візуальному огляді та вимірюванні тиску або температури ртутним градусником виявлять серйозні симптоми, що загрожують здоров'ю, випишуть направлення до лікаря за місцем проживання.

На цьому вся медична допомога в стінах Ради закінчується. Правда, як показує практика багатьох років парламентської роботи, якщо виникали екстрені випадки втрати свідомості або різкі напади болю, співробітники апарату або охорони викликають "швидку допомогу", яка приїжджає дуже швидко прямо під перший під'їзд Ради. Показово, що ця "карета" за викликом в парламент облаштована і електрошоком, і ЕКГ, і іншими новітніми "прибамбасами".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter