Ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Ківерцівському районі погіршується. Якщо раніше фіксували одиничні випадки хвороби, то нині їх – десятки щоденно. На превеликий жаль, збільшується й кількість летальних випадків.

Читайте також: У Луцьку ще один виш переходить на дистанційне навчання

Інформує пресслужба Ківерцівської РДА.

На засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийнято низку рішень спрямованих на стабілізацію ситуації.

Зокрема:

– школам, що функціонують на території району рекомендовано передбачити канікули з 19 до 30 жовтня включно;

– заборонено проведення масових заходів;

– запроваджено на території району "карантин вихідного дня". Прошу усіх максимально обмежити своє пересування в громадських місцях, особливо у вихідні дні. Проводьте свій час в родині, утримайтеся від поїздок, екскурсій, відвідування інших місць відпочинку;

– закладам, де розміщуються виборчі дільниці, провести повну дезінфекцію приміщень до та після проведення місцевих виборів, а також забезпечити виконання вимог, встановлених Кабінетом Міністрів щодо протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів на період дії карантину у зв’язку з поширенням на території України COVID-19;

– заборонено обслуговувати покупців без захисних масок у закладах торгівлі та інших закладах, перевезення пасажирів без індивідуальних засобів захисту у громадському транспорті.

Читайте також: В окремому корпусі на території Луцького пологового будинку облаштують інфекційний госпіталь

Правоохоронні органи посилять контроль за дотриманням карантинних заходів в публічних місцях, за виконанням умов перебування на самоізоляції людей з підозрою, підтвердженим діагнозом COVID-19, а також членів їх сімей.

"Вкотре закликаю всіх – не забуваймо одягати маски в публічних місцях і транспорті, користуватись антисептиками та дотримуватись соціальної дистанції! При перших симптомах грипу та ГРВІ звертайтеся до свого сімейного лікаря. Частіше та ретельніше мийте руки і бережіть себе та оточуючих!

Пам’ятайте – лише своєю свідомістю, відповідальністю, дотриманням елементарних правил гігієни в умовах карантину ми зможемо подолати хворобу, вберегти себе, своїх рідних та близьких", – йдеться у дописі.

Нагадаємо, позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, в Україні поділили карантинні зони. До "червоної" зони потрапили: міста Володимир-Волинський та Нововолинськ, Ківерцівський район Волинської області.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook