У Нальчику чоловіка без кистей рук звинуватили в спробі задушити поліцейського під час затримання.

Читайте також: Поліцейські 9 годин катували на Дніпропетровщині

У Нальчику активіста громадської організації "Вільний аул", у якого ампутовані кисті обох рук, звинуватили в спробі задушити поліцейського, передає Depo.Кубань із посиланням на сайт організації "Комітету проти тортур".

Стосовно Аслана Ірітова було порушено справу про застосування насильства до представника влади. За словами обвинуваченого, поліцейські увірвалися до нього в дім 31 жовтня 2017 року і почали бити Ірітова і його брата, а потім відвезли в поліцію.

Під час затримання також постраждали дружина і донька активіста. Брати Ірітови звернулися до Слідчого комітету Росії, повідомивши про побиття співробітниками поліції. Однак у відомстві їм відмовили і порушили справу проти самих активістів - за ч. 1 ст. 318 КК РФ (застосування насильства стосовно співробітника поліції).

У діях поліцейських слідчий не побачив нічого протиправного. У рішенні про відмову в порушенні кримінальної справи він описав застосування сили співробітником ОМОНу до Анжеліки Ірітової так: "Також було застосовано фізичну силу до Ірітової А. А. Співробітник ОМОНу взяв останню за одяг у ділянці плечей і відкинув убік, при цьому дії не були спрямовані на заподіяння їй будь-яких тілесних ушкоджень, а були спрямовані на видалення її з місця події...".

Про обставини заподіяння шкоди здоров'ю середньої тяжкості Марині Ірітовій, якій поліцейські зламали палець, слідчий узагалі нічого не пише.

"Зовсім інакше на цьому тлі виглядає розслідування кримінальної справи стосовно братів Ірітових, яких звинувачують у нападі на співробітників поліції. Справу порушили відразу ж, у день подачі заяви. Слідчих, як і раніше, не бентежать серйозні розбіжності в показах співробітників поліції з відеозаписом інциденту. Є й просто абсурдні висновки, що інвалід Аслан Ірітов, у якого відсутні кисті рук, нібито душив ними поліцейського, при цьому стискаючи йому шию пальцями. І ці висновки слідства дивним чином влаштували прокуратуру", - прокоментував юрист Комітету проти тортур Магомед Алам.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter