У США йде процес активного обговорення економічних санкцій проти українських чиновників.

Читайте також: Депутат від БПП вніс законопроект до парламенту про націоналізацію російських банків та компаній

Як повідомляє ТСН з посиланням на три незалежні джерела, знайомі з процесом, можливі дати введення обмежувальних заходів озвучуються різні.

Видання запитало у аналітиків, дипломатів і політиків про те, чого чекає Вашингтон від України і наскільки серйозно готовий стимулювати реформи в країні.

Колишній фахівець інституту США з регіонального розвитку Стівен Нікс називає найбільшою зміною в Україні за останні 10 років появу національної гордості та самосвідомості.

Читайте також: "Росія загрожує світовій безпеці" – міністри НАТО

"У світі багато проблем, кожна з яких бореться за увагу Конгресу і Білого дому, але я можу запевнити вас, що виходячи з усіх розмов на Капітолійському пагорбі – з сенаторами і членами палати представників – Україна залишається дуже важливим американським союзником", – заявив аналітик міжнародного республіканського інституту.

Не всі вірять, що ці розмови приведуть до конкретних дій.

"Я не чув серйозних дискусій з цього приводу. Я думаю, що зараз фокус уваги – на антиросійських санкціях, адже чітко зрозуміло, що вони мають бажаний ефект", – стверджує Нікс.

Читайте також: Європейські політики приїхали на економічний форум в анексований Крим

Американські експерти також відзначили, що змінилося українське суспільство, але не політики.

За інформацією джерел видання, у Вашингтоні заговорили про санкції проти чиновників, які гальмують реформи. За їхніми словами, зараз є підстави турбуватися представникам партій, які складають коаліцію у Верховній Раді, але не вживають необхідних для реформ законів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter