Відтепер, окрім негативного ПЛР-тесту, туристи перед приїздом до Туреччини мають заповнити обов'язкову електронну анкету. Ця вимога почала діяти 15 березня.

Читайте також: Популярна серед українських туристів країна вже навесні відкриє кордон: пускатимуть не всіх

Про це інформує МОЗ Туреччини, пише 24 канал.

Заповнювати паперову COVID-форму під час прильоту більше не треба. Тепер турист зобов'язаний заповнити спеціальну онлайн-форму за 72 години до подорожі.

У повідомленні турецького уряду зазначається, що інформацію слід надати, "щоб захистити ваше здоров'я та здоров'я ваших близьких під час пандемії". Мовиться про паспортні та контактні дані, національність, стать і спосіб в'їзду в країну.

На основі заповненої інформації буде автоматично створений індивідуальний код HES, завдяки якому з туристами зв'яжуться, якщо у них або у людей, з якими вони контактували під час мандрівки, виявляться контакти з хворими на COVID-19.

Читайте також: Де українці зможуть відпочити навесні і влітку 2021 року

Пасажири зобов'язані видрукувати заповнену анкету або завантажити її на пристрій і пред'явити в аеропорту вильоту. Працівники авіакомпанії зобов'язані відмовити в посадці на борт літака тих, у кого відсутня анкета. Якщо турист не заповнив форму або вніс неправдиву інформацію, це може спричинити юридичні та адміністративні санкції.

Вимога діятиме як мінімум до 14 квітня 2021 року.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook