Безpoбітних укpaїнців, які стoять нa oбліку у центpaх зaйнятoсті, можуть позбавити права на субсидію. Це станеться у тому випадку, якщо людина не бажатиме працевлаштовуватись.

Читайте також: Українцям будуть відмовляти у субсидії через надто високу зарплату: названо цифри

Безробітні можуть бути позбавлені субсидій, якщо відмовлятимуться працевлаштовуватись, про це повідомляє видання "Свідок".

За словами начальника відділу Державного центру зайнятості Тетяни Говорун, людина зніматиметься з обліку центру зайнятості тоді, коли відмовляється від двох підходящих варіантів роботи. Це означає не лише автоматичну втрату допомоги із безробіття, а й можливість отримувати субсидію.

Керівник Директорату сім’ї та соціальної підтримки населення Мінсоцполітики Віталій Музиченко підтвердив, що права на субсидію не матиме людина працездатного віку, яка не хоче працевлаштовуватись або перекваліфікуватися.

В.о.голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко запевнив, що держава не намагатиметься спеціально скоротити кількість офіційних безробітних, аби зекономити на виплатах.

Читайте також: Чого очікувати українцям від підвищення пенсій

Як відомо, до кінця минулого опалювального сезону субсидію отримували майже 7 млн родин. У 2018-му році компенсація малозабезпеченим за комуналку обійдеться державі у 71 млрд грн.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter