При проектуванні доріг загального користування в Україні пропонують застосовувати модифіковані бітуми при влаштуванні дорожнього покриття із асфальтобетону.

Читайте також: "Укравтодор" обмежить рух вантажівок

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

"Зараз ми оновлюємо ДБН щодо проектування доріг загального користування і пропонуємо внести важливу зміну та зобов’язати проектувальників застосовувати модифіковані бітуми при влаштуванні дорожнього покриття із асфальтобетону", – йдеться у дописі.

За його словами, новації спочатку впровадять на найбільших трасах, загальнодержавних дорогах та основних магістралях, а за можливості – на всіх дорогах. За експертними оцінками, це дозволить до 20% подовжити строк служби доріг.

Читайте також: Польща збудує новий термінал та міст на волинському кордоні

При цьому Парцхаладзе зазначив, що при розробленні проектної документації на будівництво автомобільних доріг I категорії та автомобільних доріг інших категорій міжнародного та національного значення, при варіанті нежорсткого дорожнього одягу, необхідно передбачати влаштування дорожнього покриття із щебенево-мастикового асфальтобетону на бітумах модифікованих з комплексом добавок, який має передбачати обов’язкове використання полімеру, а верхнього шару основи дорожнього одягу – із асфальтобетону (у тому числі щебенево-мастикового) на модифікованих бітумах.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook