Головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що лікарі інколи нехтують засобами індивідуального захисту та контактують з хворими без нього, поки немає позитивного тесту на коронавірус, пише ТСН.

Читайте також: Карантин в Україні продовжать: Шмигаль анонсував рішення Кабміну

"В тих лікарнях в яких я був забезпеченість засобами індивідуального захисту задовільна, я не скажу, що оптимальна, бо ми не маємо трьохмісячного запасу, але на перші 10-15 днів засобів індивідуального захисту вистачає. Не скажу, що така карнина скрізь, але ми говоримо про лікарні першої хвилі, які повинні приймати хворих з коронавірусною хворобою", – заявив Ляшко.

За його словами, є проблеми із засобами захисту у лікарнях другої хвилі, але міністерство намагається вирішити цю проблему. 

Читайте також: "Ситуація стає критичною": через спалах COVID-19 Почаїв закривають на в'їзд та виїзд

"Відмічається низька настороженість лікарів. Вони також не завжди одягають засоби захисту і приймають хворих поки немає встановленого діагнозу Covid-19. Я хотів би більшої настороженості. Хочу, щоб лікарі розглядали кожного пацієнта з темпратурою, як потенційного хворого на коронавірус", – додав заступник міністра. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook