Кількість громадян України, які оцінюють рівень професіоналізму та компетентності вітчизняних лікарів як високий, скоротилась з 39% до 31% менш ніж за півроку.

Читайте також: Популярна українська пісня "загорлала" на вулицях Парижа (відео)

Про це свідчать дані опитування соціологічної групи "Рейтинг".

"За результатами опитування, проведеного соціологічною групою „Рейтинг“ у жовтні 2018 року, 31% респондентів оцінюють рівень професіоналізму та компетентності лікарів в Україні як високий (у червні таких було 39%)", – зазначили автори дослідження.

У той же час, за даними "Рейтингу", 51% оцінюють фаховий рівень українських медиків як незадовільний (у червні таких було 54%).

При цьому автори дослідження додали, що відносно краще оцінюють компетентність лікарів на заході країни, хоча в цих же областях майже чверть респондентів вагалися з відповіддю у цьому питанні. Також кращі оцінки професійності лікарів давали ті, у кого в родині є медики або ж ті, хто особисто знає свого сімейного лікаря.

Читайте також: Рейтинг найпопулярніших вживаних авто в Україні

У той же час, згідно з даними соцдослідження, 76% тих, хто вже уклав угоди з сімейним лікарем, задоволені ним, і лише 6% висловили невдоволення, 18% вагалися із оцінками. Майже дві третини українців заявили про те, що знають свого сімейного лікаря або терапевта, 32% – не знають. Відносно вищий рівень обізнаності спостерігається на заході, у сільській місцевості, серед жінок та людей старшого віку. 56% опитаних повідомили, що вже обрали свого лікаря і підписали з ним договір (у червні – 36%), 42% сказали, що цього ще не зробили. Вищий рівень мобілізації у підписанні договорів з сімейним терапевтом спостерігається у західних та східних макрорегіонах, серед жінок та старших опитаних.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter