В Україні збираються розширити повноваження інспекторів із паркування автомобіля.

Читайте також: В Україні покупців вживаних машин зобов'яжуть пройти техогляд за 10 днів: усі нововведення

Так, наразі розглядається законопроєкт №4594, згідно з яким інспектори зможуть виписувати штрафи для тих, хто незаконно паркується на місцях для осіб із інвалідністю, пише ТСН.

Уся річ в тому, що зараз спостерігається ситуація, за якої місць для осіб з інвалідністю значно більше, ніж автомобілів для яких вони призначені. Такі місця зазвичай вільні, причому у дуже великій кількості. Автомобілісти звісно порушують правила, паркуючись на таких місцях.

«Біля великих торговельних центрів та мережевих магазинів майже постійно спостерігаються ситуації, коли місця передбачені для стоянки автомобілів, якими керують особи з інвалідністю або в яких таких осіб перевозять зайняті іншими транспортними засобами. Інспектори з паркування допомогти у вирішенні цієї проблеми на теперішній час не в змозі, у зв’язку з відсутністю у них необхідних повноважень. Враховуючи це, розширення в цій частині повноважень інспекторів з паркування дозволить більш дієво вирішити посталу проблему та знизить її гостроту для суспільства», – йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Читайте також: В Україні «листи щастя» хочуть надсилати не всім водіям

Варто зазначити, що інспектори з паркування виписуватимуть штраф на юридичного власника автомобіля, а не на водія, що порушив правила.

Нагадаємо, що відповідальність за порушення правил зупинки на місцях для осіб з інвалідністю досить сувора. А саме, зупинка чи стоянка на місцях для водіїв з інвалідністю тягне за собою накладення штрафу від 1 020 до 1 700 гривень. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook