Глава НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв розповів, що в Україні існує загроза того, що 120 населених пунктів у 16 областях можуть відключити від газопостачання.

Читайте також: "Нова пошта" підвищує тарифи на доставку

Про це пише Лівий берег.

Він заявив, що регулятор наполягає на впровадженні системи денного балансування, і глобально цю ідею "Нафтогаз" теж підтримує.

"Укртрансгаз" доклав чималих зусиль, щоб в дуже короткі терміни запустити цю систему - чого не могли зробити попередні менеджери УТГ, які вже покинули свої посади. Ця система - набір інструментів, який може брати дані в різних місцях газотранспортної мережі, поєднувати ці дані і обробляти", – підкреслив Коболєв.

Читайте також: Кому піднімуть зарплату наступного року

За його словами, для роботи механізму необхідно, щоб в системі був вказаний кожен споживач газу, а дані про споживачів є тільки у облгазів.

"Ми очікуємо саботаж облгазів... Якщо "чорний ящик" облгазів дасть збій, то збій дасть весь ланцюжок. З цим ризиком треба щось робити, в цивілізованих країнах такого собі не дозволяють. Бути монополістом – не заборонено, заборонено зловживати монопольним становищем", – резюмував він.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter