В Україні з 1 січня 2019 року на 15-40% подорожчає кабельне телебачення.

Читайте також: Україна витрачає найбільше на імпорт риби та фруктів

Про це йдеться у повідомленні Асоціації правовласників і постачальників контенту. Абонплата залежатиме від регіону, набору телевізійних каналів та різних економічних показників діяльності провайдерів, – передає Оbozrevatel.

За розрахунками асоціації, мінімальні тарифи за доступ до пакетів тільки з українськими телеканалами можуть становити приблизно 56-70 грн, залежно від добробуту регіону.

"Тарифи можуть бути і вищими, оскільки провайдерам доводиться також витрачати значні кошти на закупівлю прав на ретрансляцію розважальних іноземних телеканалів", — зазначили в асоціації.

Читайте також: Які продукти подорожчають до кінця року

Ще однією причиною підвищення вартості кабельного телебачення в асоціації назвали необхідність провідних вітчизняних телемедіа збільшувати обсяги фінансування виробництва українського контенту. Українські телевізійники висловили стурбованість, що доступ до українських телеканалів-лідерів перегляду залишається безкоштовним для глядачів супутникового, ефірного цифрового телебачення і в мережі інтернет, що створює нерівність умов для розвитку різних підприємств зв’язку у сфері телебачення.

За даними Держстату, за перше півріччя 2018 року середня вартість кабельного і цифрового телебачення на одного абонента — близько 72 грн. Однак тарифи продовжують зростати через підвищення плати за використання прав на інтелектуальну власність, необхідність підвищення зарплати працівникам, плати за електроенергію тощо.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter