З початку наступного року українців, які претендують на отримання субсидії або іншого виду державної допомоги, будуть перевіряти за допомогою нової системи верифікації інформації.

Читайте також: Як рахуватимуть субсидію за новою формулою

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Так, міністерство фінансів створило інформаційно-аналітичну платформу верифікації, яка об'єднує в одному місці інформацію з багатьох джерел про тих, хто звертається за пільгами і субсидіями.

Відзначається, що нова інформаційно-аналітична платформа здатна забезпечити одночасну обробку 3,5 тисячі запитів на перевірку інформації. Вона дасть можливість державним органам при розгляді питання про призначення допомоги значно скорочувати час, необхідний для прийняття рішень про виплату.

Крім того розроблений механізм надання доступу до платформи органам, що здійснюють державні виплати. Це забезпечить взаємодію та обмін інформацією між різними органами влади.

Читайте також: В Україні матері-одиночки залишились без виплат: деталі

"Проведення превентивної перевірки також буде сприяти ефективному і цільовому використанню бюджетних коштів, оскільки достовірність відомостей, що впливають на визначення права і розмір державної допомоги, буде перевірятися в режимі реального часу на етапі призначення виплат", − пояснили в прес-службі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook