У вівторок, 10 липня, відбулося перше засідання постійної робочої групи МВС з питань інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини.

Читайте також: Назвали кількість ромів, які проживають у таборах в Україні

Про це заявила прес-служба МВС.

Робочу групу було створено для реалізації стратегії захисту та інтеграції ромської національної меншини на період до 2020 року.

До групи увійшли представники МВС, Нацполіції, Державної міграційної служби, Національної академії внутрішніх справ, Офісу Ради Європи в Україні, Міністерства соціальної політики, Міністерства юстиції, Міністерства культури, СБУ, КМДА, ромських громадських організацій.

Заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук заявила, що створення групи є результатом необхідності врегулювання прогалин у законодавстві, завдяки яким усі громадяни зможуть мати рівноправний доступ до соціальних та адміністративних послуг.

Читайте також: Ром жорстоко побив та зґвалтував неповнолітню дівчину на кладовищі

“Ніхто в українському суспільстві не має відчувати себе аутсайдером. Треба створити умови, за яких всі зможуть повноцінно інтегруватися в Українське суспільство, встановити довірливі відносини між людиною та державою. Будь які форми дискримінації недопустимі у сучасній демократичній правовій Україні”, – наголосила заступник міністра внутрішніх справ.

Серед першочергових пунктів плану роботи групи є питання профілактичної роботи з населенням в місцях стихійних поселень ромів, забезпечення публічного порядку та безпеки в цих місцях, профілактика втягування у злочинну діяльність дітей ромської національної меншини, виявлення та реагування на заклики до вчинення протиправних дій щодо ромів та інші.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter