Система автоматичної фіксації порушень ПДР з четверга почала реєструвати порушення правил дорожнього руху, скоєних власниками авто на номерах іноземної реєстрації.

Читайте також: Депутати готують "євробляхерам" новий сюрприз

Про це в Фейсбуці повідомив заступник глави МВС Антон Геращенко.

"Система автоматичної автофіксації порушень правил дорожнього руху почала реєструвати порушення правил дорожнього руху, скоєних власниками автомобілів на номерах іноземної реєстрації. Це означає, що з учорашнього дня іноземні громадяни, які заїхали на своїх авто в Україну, і громадяни України, які їздять на машинах з номерами іноземної реєстрації, почнуть нести відповідальність за перевищення швидкості і порушення інших ПДД", – повідомив він.

За словами Геращенка, прикордонник при в'їзді авто на номерах іноземної реєстрації вносить в базу даних номер машини, ПІБ і паспортні дані того, хто був за кермом. Якщо водій на цій машині перевищить швидкість, то система автоматично знаходить дані порушника, взявши їх з бази даних ДПСУ, зазначив він.

"Саме так сталося з громадянином Білорусі, водієм автомобіля Rover, який, рухаючись трасою М 05 Київ-Одеса, в населеному пункті перевищив швидкість на 38 км/год при дозволених 50 км/год, а також громадянином Молдови, водієм автомобіля Mercedes, який перевищив швидкість на 24 км/год, рухаючись Південним мостом на Лівий берег у Києві. Тепер щодо цих громадян поліцією винесені постанови про порушення правил дорожнього руху, які будуть відправлені прикордонникам", – додав заступник глави МВС.

При виїзді з нашої країни авто іноземної реєстрації прикордонники фіксують факт порушень ПДР за час перебування в Україні і інформують про це водія, пропонуючи йому сплатити штраф. А якщо водій-іноземець відмовляється платити штраф, то йому буде заборонений в'їзд в Україну, поінформував заступник міністра.

Читайте також: В Україні "євробляхерам" підготували приємний сюрприз

Якщо власник авто на іноземних номерах – українець відмовиться сплачувати штраф, то документи направлятимуться за загальною процедурою в Державну виконавчу службу для стягнення через арешт майна або банківських рахунків.

Геращенко зазначив, що далеко не у всіх країнах Європи та Азії діє система, що дозволяє залучати до відповідальності водіїв, які приїжджають в країну на авто з іноземною реєстрацією, але в Україні такий проект зробили. Цей проект реалізовано спільно з Державною прикордонною службою України, наголосив він.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook