Верховна Рада ініціювала заборону додавання у продукти пальмової олії. У зв'язку з цим було досліджено на її вміст масло та цукерки. У результаті в столичній лабораторії натрапили на вершкове масло без слідів молока.

Читайте також: 90% українських виробників обманюють про фактичний склад своїх продуктів

Про це йшлося в ТСН.

"Виникає тільки одне питання: куди дивляться правоохоронні органи? Продавати такі речі під виглядом масла – повне нахабство! Взагалі не містить молочних жирів!", – каже керівник центру випробувань продукції ДП "Укрметртестстандарт" Володимир Кіщенко.

Не набагато краща ситуація і з цукерками.

"Ми знайшли 39,9%. В одних країнах допускається до 5%, а деякі, котрі дуже піклуються про своє населення – там узагалі до 2%. А тут 40", – констатував Кіщенко.

Читайте також: Назвали продукти, які небезпечно вживати у спеку

Він нагадав, що в Європі нормою вважається вживати 2% трансжирів від усього їх денного обсягу, а склад продуктів чесно зазначається на етикетках. Тоді як в Україні олії у затверділому стані використовують повсюдно для здешевлення та тривалішого зберігання продуктів, хоча трансжири сприяють виникненню серцево-судинних та онкологічних захворювань, а жирова плівка у шлунку перешкоджає всмоктуванню вітамінів і мікроелементів.

Дієтологи радять зовсім не споживати такі харчі дітям і не зловживати дорослим.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter