На засіданні Ради національної безпеки та оборони (РНБО) 19 лютого, частину питань якого розглянуть у закритому режимі, можуть винести й можливість запровадження санкцій безпосередньо проти кума Путіна Віктора Медведчука. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела, близькі до РНБО. 

Читайте також: Одіозна кума Путіна Оксана Марченко загриміла в базу "Миротворця" (фото)

При цьому питання "на стадії обговорення", у порядку денному його немає.

Йдеться про накладення санкцій на роботу компанії "ПрикарпатЗахідтранс", яка експлуатує пов’язану з Медведчуком ділянку нафтопроводу "Самара-Західний напрямок".

"Обговорюється можливість введення санкцій і щодо інших бізнес-ланцюжків, які можуть бути пов'язані з Медведчуком", – поінформував співрозмовник.

12 лютого президент Володимир Зеленський доручив секретарю РНБО Олексію Данілову підготувати проведення засідання Радбезу 19 лютого в приміщенні Офісу президента. Частину питань розглянуть у закритому режимі.

Наступного дня, 13 лютого, на Банковій натякнули на ухвалення "жорстких рішень" у зв’язку з загрозою національній безпеці.

"Очевидно також, що, на превеликий жаль, у період до 2019 року українці наочно бачили, що необхідні рішення для захисту національної безпеки, які давно назріли, з політичних міркувань відкладалися. Відсутність тоді достатньої політичної волі заклала під основи нашої державності багато мін сповільненої дії, які й потребують сьогодні системної протидії", – йшлося у повідомленні ОП.

Читайте також: Журналістка "медведчуківського" каналу просила "захистити Донбас від української армії" (фото)

Нагадаємо, що 2 лютого РНБО ухвалила рішення про введення санкцій проти нардепа Тараса Козака і телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука "112 Україна", NewsOne, ZIK. Того ж дня Зеленський ввів у дію це рішення.

Мовлення цих телеканалів припинено в цифровому мультиплексі і кабельних мережах у ніч проти 3 лютого. Водночас ці телеканали продовжують мовлення на платформі YouTube.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов наголосив, що рішення запровадити санкції проти цих телеканалів не стосується питання свободи слова, а спрямоване на боротьбу з інформаційним тероризмом проти України. Пізніше він додав, що й проти інших телеканалів, у разі наявності доказів роботи на ворога, будуть запроваджені санкції.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook