В Україні стрімко дешевшає не тільки полуниця – знижуються ціни майже на всі види фруктів. Про це свідчать дані моніторингу, проведеного аналітиками "Інфо-Шувар".

Читайте також: 7 продуктів, які допоможуть подолати печію

Так, за останні три тижні на оптових ринках країни ціни на більшість сортів на яблук просіли на 5-20%, банан подешевшав на 15%, цитрусові – на 10-20%, груші – на 10%, а імпортний виноград став дешевше і зовсім в 1,5 раза.

"Якщо щодо екзотичних фруктів, перш за все щодо цитрусових, зниження ціни було передбачуваним, бо головний сезон їх реалізації традиційно припадає на зимовий період, то щодо яблук і бананів зниження ціни стало неприємною несподіванкою для продавців. Особливо розчаровані продавці яблук, які ще місяць тому скуповували імпортне яблуко, розраховуючи на те, що ціни зростатимуть по травень включно, поки на ринок масово не почне надходити полуниця", – зазначили аналітики.

Експерти зазначають, що якісних яблук на ринку стало менше, а продукцію низької якості власники готові продавати сьогодні з дисконтом 20-30%.

Читайте також: ТОП-10 продуктів, які необхідно їсти навесні

Нагадаємо, рік тому головний зростання цін на ринку яблук почалося в другій половині квітня. Максимальних показників вартість яблук минулого сезону досягла наприкінці травня – тоді безперервному зростанню не заважала ягода. Через холодну весну ягідний сезон-2017 розпочався із запізненням і з досить високих цін.

2018 року перший урожай полуниці в Україні вже зібрали, ціни на ягоду знижуються щодня під тиском збільшення пропозиції від місцевих виробників з півдня країни і з Закарпатської області.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter