В Україні від початку року виявили 186 фактів торгівлі людьми, з них понад половина − сексуальна експлуатація.

Читайте також: Криваві вихідні: на українських дорогах загинуло 16 осіб

Про це заявив начальник Департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми Нацполіції Артем Крищенко.

"Протягом шести місяців цього року ми виявили 186 фактів торгівлі людьми. Серед них 108 фактів – це сексуальна експлуатація. Наразі потерпілими від цих злочинів визнані 156 людей: 91 жінка, 49 чоловіків, 9 неповнолітніх і 7 малолітніх дітей", − наголосив він.

За словами Крищенка, за аналогічний період минулого року були виявлені 144 факти торгівлі людьми, з них  94 − сексуальної експлуатації.

"Із кожним роком кількість виявлених злочинів цієї категорії росте, зокрема – фактів сексуальної експлуатації. Проте це вказує не на зростання злочинності в цій сфері, це показник того, що ми навчилися оперативного виявляти такі правопорушення", − зазначив правоохоронець.

Окрім цього Крищенко розповів, що поточного року до суду було передано п’ять кримінальних проваджень щодо продажу неповнолітніх з метою вилучення органів.

Читайте також: Чекала місяць: волинянка стала жертвою знайомої-шахрайки (Фото)

"Нам стало відомо, що чоловік вербував хлопчаків віком до 16 років. Він обіцяв юнакам великі суми грошей за те, що вони стануть живими донорами для пересадки нирок хворим. Підлітки навіть вже мріяли, як будуть витрачати кошти, зокрема, один юнак в мережі Інтернет вибирав автомобіль престижної марки. Батьки про плани дітей не знали. Так само, як і самі "донори"-невдахи не знали, що в разі операції – залишилися би інвалідами на все життя", − резюмував він.

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter