Ситуація, яка наразі виникла з відшкодуванням підприємствам ЖКГ, ОСББ/ЖБК пільг та субсидій, наданих населенню на оплату житлово-комунальних послуг, потребує негайного реагування з боку Міністерства фінансів України. - повідомляє Dom.Ria.

Читайте також: Виплати субсидій призупинили по всій Україні

Новий механізм виплати субсидій, введений в дію наказом Мінфіну 04 січня поточного року, фактично заблокував розрахунки по всій Україні. Стартувала монетизація субсидій на рівні підприємств, що надають послуги Підприємства ЖКГ, ОСББ/ЖБК не повинні ставати заручниками ситуації – в цьому полягає принципова позиція Мінрегіону. Про це наголошено під час наради 26 січня 2018 року з представниками міністерств і відповідних служб під головуванням Геннадія Зубка, Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Мінрегіон визначився з першочерговими задачами на 2018 рік Новий механізм відшкодування пільг та субсидій підприємствам ЖКГ, ОСББ/ЖБК, який запроваджено з січня, має бути відкоригований і сприйнятним для усіх учасників розрахунків, а особливо для підприємств життєзабезпечення, ОСББ/ЖБК. За результатами наради Мінфіну надане відповідне доручення щодо невідкладного врегулювання ситуації.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter