В Україні ввели нові стандарти фотографування на документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство або спеціальний статус особи для представників різних віросповідань.

Читайте також: Сім−карти за паспортом: СБУ захотіла ввести серйозні обмеження для українців

Про це повідомляє прес−центр Державної міграційної служби.

Як наголошується в повідомленні, нові стандарти фотографування враховують інтереси і релігійні традиції представників різних віросповідань.

"Тепер фотографування на документи (паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, посвідка на тимчасове або постійне проживання) в головному уборі допускається, якщо людина носить головний убір у повсякденному житті через релігійні переконання", − йдеться в повідомленні.

Крім того, стало можливим фотографування в головних уборах, штучних предметах і матеріалах на підставі медичних показань, які підтверджені медичним висновком відповідного закладу охорони здоров'я. Водночас головні убори не повинні змінювати форми окремих частин обличчя (лоб, вилиці, щоки, підборіддя, очі), закривати обличчя і підборіддя, проходити по контуру лінії росту волосся, закривати вуха і шию.

Читайте також: Українці в діаспорі зможуть отримати подвійне громадянство

Нові Вимоги до оцифрованого образу обличчя людини, фотокарток, які подаються для оформлення або обміну документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України або спеціальний статус особи, і фотографічного зображення на них затверджені наказом Міністерства внутрішніх справ від 18.10.2019 № 875.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook