На українських дорогах з'являться «лежачі поліцейські» нового виду.

Читайте також: На українських дорогах вступають в дію чергові щорічні обмеження руху

Про це повідомляє «Думская» з посиланням на слова депутата Одеської міськради Сергія Данилюка.

Йдеться про так звані берлінські подушки (Berlin Kissen) – штучні нерівності пірамідоподібної форми. На відміну від звичайних лежачих поліцейських, такі загородження перекривають не всю ширину дороги, а лише її центральну частину.

Таким чином, їхнє завдання зводиться до того, щоб зупиняти «лихачів» на легковиках – громадський транспорт і інша техніка з широкою колією зможуть безперешкодно проїжджати через такі подушки, без дискомфорту для пасажирів.

Читайте також: Зеленський підписав закон про новий порядок розсилання «листів щастя»

Насамперед їх встановлять в Одесі на площі Деревянко, яку давно облюбували місцеві стрітрейсери. Зазначається, що жителі прилеглих будинків неодноразово скаржилися на гонщиків, які регулярно порушують їхній спокій вечорами і вночі. Крім того, на цій ділянці через них дуже часто відбуваються ДТП. У підсумку, муніципальний департамент транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху та вирішив встановити загородження нового виду – поки, як експеримент.

До слова, берлінські подушки вперше з’явилися в столиці Німеччини, саме цим і пояснюється їх назва. Однак поширені такі лежачі поліцейські не тільки в ФРН, але і в інших країнах Західної і Північної Європи. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook