Фермерське господарство "Здравлик", що на Дніпропетровщині, відібрало першу товарну ікру середземноморського равлика, яка є найдорожчою в світі.

Читайте також: В Україні продається масло, у якому немає молока

Про це повідомляє Agroday

"Перший кілограм на нашій фермі - ікра вищого сорту, виготовлена на замовлення, і коштує 50 тисяч гривень, – каже Тетяна Завийборода, директор підприємства. – У Європі середній чек за 100 грам такої ікри становить 200-300 євро".

За її словами, висока ціна делікатесу виправдана, адже процес видобутку досить трудомісткий і займає багато часу. Крім того, матковий равлик коштує дуже дорого. А один виробляє всього 100 ікринок на рік – це 4 г продукту. Причому зазвичай 90% маточного поголів’я гине.

“Виробництво равликової ікри - цікавий і складний процес. Ікра равликів відрізняється від рибної, і технологія відбору набагато складніша. До того ж ікру необхідно промити від землі, так як равлик відкладає яйце-ікру в спеціальну торф’яну суміш".

Ікра равликів - продукт, який досить швидко псується. Зберігається вона до 5 місяців консервована, і до 2 – бочковим засолом, при низькій, але не мінусовій температурі.

“Здравлик” займається не лише виготовленням ікри, тут вирощують харчових равликів і маточне стадо. "Мільйон з гектара" – так говорять тут про равликів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter