Держпідприємство «Укрспирт» вирішило зрівняти у правах виробників масового алкоголю і скасувати знижки на покупку спирту для трьох найбільших компаній, котрі утримують до 80% вітчизняного ринку міцного алкоголю, що знову підніме ціну пляшки оковитої.

Читайте також: Історія одного депутата: від «розливайки» до власника готелів і яхт

Про повідомляє канал 112.ua.

В.о. глави ДП «Укрспирт»  Юрій Лучечко заявив, що з 1 січня 2018 року компанія скасовує дисконт на покупку спирту для ТОВ «УДК» — ТМ «Хортиця», ТОВ «НВК» — (ТМ «Козацька рада», «Перша гільдія») і ТОВ «ЛВН» ТМ Nemiroff.

Горілка цих трьох компаній може подорожчати приблизно на 1 грн за пляшку 0,5 літра у зв’язку зі  зростанням на 91 коп. собівартості її виробництва.

За ціни 341 грн/дал 100-відсоткового спирту «Люкс» для інших споживачів трійка найбільших з урахуванням знижки купувала його за 285 грн/дал, розповів в.о. глави «Укрспирту».

«Ми маємо намір створити рівні умови учасникам горілчаного ринку, скасувавши з 1 січня 2018 року знижки на покупку спирту, які діяли до останнього часу виключно для трьох найбільших виробників», — зауважив Лучечко.

За його словами, сукупна питома вага трьох компаній в обсязі споживання спирту два роки тому становила 50%, 2017-го — вже 70%: «Вони поглинають ринок малого і середнього виробника (а їх ще є близько 30 споживачів)».

«Якщо за державою зберігається монопольне право на виробництво спирту, то і ціна на нього повинна бути однаковою. Всі учасники ринку, і великі, і менш великі, повинні перебувати в рівних умовах, інакше це просто несправедливо», — підкреслив в.о. глави «Укрспирту».

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook