На Дніпропетровщині компанія "Сади Дніпра", заснована українським підприємцем Вадимом Ермолаєвим, почала будівництво холодильного комплексу для яблук площею 20 тисяч м² і місткістю понад 19 тисяч тонн.

Читайте також: Український "коньяк" назавжди зникне з прилавків

У листопаді 2018 року вже були введені в експлуатацію перші 10 камер сховища. Про це повідомляє Агробізнес Сьогодні.

Холодильний комплекс повинен стати найсучаснішим і найбільшим в Україні. Завдяки інноваційним технологіям будуть контролюватися всі біохімічні процеси у яблуці, а його свіжість буде зберігатися цілий рік.

Сховище має регульоване газове середовище, що дає можливість контролювати температуру і вологість камери, регулювати вміст кисню і вуглецю, а також абсорбувати етилен.

Крім того, управління комплексом можна здійснювати за допомогою звичайного смартфона з будь-якої точки світу.

При будівництві вперше була застосована технологія суцільної герметизації стиків сендвіч-панелей, щоб забезпечити герметичність холодильних камер.

Читайте також: Шампанське та коньяк можуть отримати нові назви

Очікується, що запуск сховища на повну потужність істотно розширить потенціал української продукції на закордонних ринках.

Як зауважує генеральний менеджер компанії "Сади Дніпра" Олександр Пахно, даний проект повинен довести, що Україна може постачати яблука високої якості в будь-яку точку світу.

Завершення будівництва всього холодильного комплексу планується в 2020 році.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter