На засіданні Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та зв’язку його глава Олександр Данченко анонсував створення Міністерства цифровізації, інновацій та майбутнього України.

Читайте також: Мінфін підвищує ціни на сигарети

Про це повідомляє InternetUA.

Підготовано постанову про створення Міністерства цифровізації, інновацій та майбутнього, — оголосив Данченко. — Рано чи пізно таке міністерство буде створено.

У коментарі журналістам Олександр Іванович уточнив, що створення такого міністерства прописано навіть в коаліційній угоді.

Ми — єдина країна в світі, де галузь, друга по зростанню ВВП в країні, не має свого міністерства, — зазначив голова Комітету з питань інформатизації та зв’язку.

Подати на реєстрацію постанову Данченко планує у понеділок, 23-го квітня.

Ми пропонуємо назву «Міністерство інновацій, цифровізації та майбутнього», — розповідає нардеп, але про майбутнє відомства каже розмито, уникаючи точних прогнозів: доля нового міністерства залежить від президента і кабміну, які навряд чи підуть на такий крок, враховуючи , що термін роботи парламенту восьмого скликання добігає кінця.

В інших країнах

Варто зазначити, що міністерства цифровізації діють у багатьох європейський країнах.

Для прикладу, в Польщі Міністерство з питань адміністрації та цифровізації працює з 2011 року і відповідає за різні аспекти державного управління, інформатизації, інтернету і телекомунікацій, а також за питання релігії, національних і етнічних меншин.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter