Міністерство регіональної політики пропонує заборонити організацію парковок для автомобілів всередині нових житлових кварталів.

Читайте також: В Україні підписали закон, який торкнеться всіх водіїв

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Згідно з оновленими нормами організація місць постійного або тимчасового зберігання коштів автотранспорту всередині кварталу не допускається. Гостьові автостоянки рекомендується розміщувати з боку вулиці або проїзду, який обмежує квартал", – цитує прес-служба заступника міністра Льва Парцхаладзе, який розмістив пост на цю тему в соцмережі.

 

На думку Парцхаладзе, хаотичні парковки несуть загрозу для життя через загазованість повітря і блокування проїзду для пожежної та іншої спецтехніки.

Для постійного зберігання легковиків передбачаються наземні, підземні та комбіновані автоматизовані або звичайні гаражі. Відповідно до типу житлової забудови допускається влаштування підземних і вбудованих в житлові будинки гаражів, а також відкритих автостоянок.

В історичних і центральних районах міст допускається проектування тільки підземних парковок для автомобілів.

"Відстань від місця проживання власника транспортного засобу до гаражів або автостоянок постійного зберігання не повинна перевищувати 700 м, а в умовах реконструкції або ремонту - 1000 м. Автостоянки для гостей рекомендується розміщувати з боку вулиці або проїзду, який обмежує квартал, на відстані не більше 150 м від будинку ", – повідомляє Парцхаладзе і демонструє фото ситуації, що склалася, і того, що має вийти в майбутньому.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter