Державне агентство України з питань кіно скасувало державну реєстрацію і визнало недійсними прокатні посвідчення, видані на фільми з участю Леоніда Ярмольника та Ірини Алфьорової.

Читайте також: "Який томос? Вони тварюки продажні! Душити зрадників!" – Охлобистін жорстоко висловився про українців

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Рішення прийняте відповідно до статті 15 Закону України "Про кінематографію", пункту 12 Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 року №1315 та наказу Міністерства культури України від 22.10.2018 №914 про внесення Ярмольника Леоніда Ісааковича та Алфьорової Ірини Іванівни до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: "Голову відбило бабло", – Євген Кошовий гостро розкритикував владу

Скасували держреєстрацію на такі фільми:

(з участю Ярмольника Леоніда Ісааковича)

"Кохання у великому місті 2", реж. Вайсберг М.;

 "Лузер", реж. Абдулов О.;

 "Божа тварина", реж. Данелія-Юркова Г.

(з участю Алфьорової Ірини Іванівни)

 "Зірка шерифа", реж. Літус М.;

 "Втрачений рай", реж. Рожко В.

"Відповідно до чинного законодавства України, після включення одного з учасників фільму до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці, Держкіно автоматично скасовує державну реєстрацію і визнає недійсними прокатні посвідчення, видані на такі фільми. Хочу зауважити, що всього на сьогодні на цій підставі скасовано державну реєстрацію 233-ох фільмів", – заявив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter