Українські школи можуть оголосити канікули на період локдауну (8-24 січня 2021 року), оскільки тоді навчальним закладам заборонено працювати в очній формі через COVID-19.

Читайте також: З 19 грудня в Україні запроваджують нові карантинні обмеження: перелік

Відповідна рекомендація була опублікована Міністерством освіти України 15 грудня на офіційному сайті. Відомство також направило листи про це керівникам місцевих департаментів освіти та науки.

Згідно з постановою Кабінету міністрів (№1236 від 9 грудня 2020-го), на час посиленого карантину – локдауну – учням заборонено відвідувати заклади загальної середньої освіти незалежно від форми власності. Винятки – дитячі садки, а також спеціальні навчальні заклади.

Міністерство попросило школи організувати дистанційне навчання. Це можна зробити, зокрема, за допомогою платформи "Всеукраїнська школа онлайн" (для 5-11 класів). Її запустили МОН та Міністерство цифрової трансформації.

Водночас МОН "рекомендує розглянути можливість, за необхідності, оголосити в цей час канікули".

Читайте також: В Україні з 1 січня почнеться "природний карантин"

У цьому контексті Міністерство нагадало, що тривалість канікул у закладах освіти протягом навчального року не може становити менше 30 календарних днів.

Навчальний рік має розпочатися 1 вересня, триватиме не менше 175 навчальних днів і закінчуватися не пізніше 1 липня наступного року.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook