З 4 квітня в Україні запустили нову систему контролю якості та безпечності харчових продуктів.

Читайте також: Які продукти краще не вживати після 30 років

Про це повідомляє УНН.

Підприємства перевірятимуть залежно від ступеню ризику для життя і здоров'я людей (наприклад, у магазині, де продається запакована продукція тривалого зберігання, ризиків менше, ніж у магазині, де продається свіже м'ясо).

Також, за новим законом, інспектори Держпродспоживслужби здійснюватимуть перевірки, згідно з актом перевірки. Цей документ міститиме вичерпну кількість питань для перевірки і буде публічним.

Читайте також: ТОП-5 звичок, які допоможуть втримати вагу після схуднення

За порушення нового закону передбачені жорсткі санкції. Сума штрафу для юридичних осіб може досягати 70 тисяч гривень – залежно від скоєного правопорушення.

У разі виявлення на виробництві факторів, що становлять небезпеку життю і здоров’ю людей, інспектор може ухвалити рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів та/або кормів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter