Державний реєстр виборців у режимі онлайн дозволяє відслідковувати всі зміни, що унеможливлює повторне голосування на іншій дільниці.

Читайте також: Багато українців не зможуть проголосувати на виборах через субсидії

Про це повідомив керівник служби розпорядника державного реєстру виборців Олександр Стельмах на брифінгу, пише Вголос.

"База даних Державного реєстру виборців є єдиною базою даних по всій країні, і кожен працівник у режимі онлайн бачить, хто яку зміну зробив і в якому відділі це відбулось. Програмне забезпечення розроблено таким чином, що це унеможливлює той випадок, коли одна й та сама особа може двічі зробити собі тимчасову зміну місця голосування на одних і тих самих виборах", – зазначив Стельмах.

Як розповів посадовець, це стосується не лише жителів тимчасово окупованих територій, а й інших категорій громадян, котрі також мають право тимчасово змінити місце голосування. Він також додав, що виборці з тимчасово окупованих територій мають можливість змінити дільницю для голосування без зміни виборчої адреси.

Читайте також: "Армії, мови і віри" було недостатньо", – політолог про виборчу кампанію Порошенка

Посадовець запевнив, що зафіксували всі 13 випадків, коли особи намагалися пройти – спершу пройшли один орган введення, щоб зробити тимчасову зміну місця голосування, а потім інший.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook