Поліція видворила за межі країни «злодія в законі» на прізвисько "Батир Бухарський".

Читайте також: На Волині невідомі розгромили будинок на 10 тисяч

Його затримали працівники управління стратегічних розслідувань в Київській області Національної поліції та за сприяння Державної прикордонної служби України екстрадували до Королівства Іспанії. Про це інформує поліція Волині.

З 2017 року останній перебував у міжнародному розшуку за скоєння злочинів на території Королівства Іспанії. Разом з іншими учасниками ОЗГ організував схему по "відмиванню" коштів, здобутих злочинним шляхом, та які легалізовували шляхом придбання нерухомості. Відповідно до законодавства Іспанії на "злодія в законі" чекає відповідальність у вигляді позбавлення волі строком на 17 років.

У квітні 2019 року "злодій у законі" незаконно потрапив на територію України. Про цей факт стало відомо працівникам Управління стратегічних розслідувань в Київській області. Правоохоронці встановили місце знаходження "Батира Бухарського", затримали його та одразу повідомили про це європейських колег. 

Читайте також: На Волині 33-річний чоловік жорстоко вбив свого односельця

З метою подальшої екстрадиції до Королівства Іспанії 48-річний громадянин РФ та уродженець Узбекистану був поміщений до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства.

 У 1998 році у Москві "Батир Бухарський" був коронований "злодієм у законі" "Дідом Хасаном" та був довіреною особою ще одного «злодія в законі» на прізвисько "Япончик".

У вівторок, 24 грудня, за сприяння Державної прикордонної служби України, Генеральної прокуратури, прокуратури Київської області та Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Нацполіції оперативники Управління стратегічних розслідувань в Київській області Національної поліції екстрадували "злодія в законі" на прізвисько "Батир Бухарський" до Королівства Іспанія та передали до рук правоохоронців.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook