Протягом серпня співробітники СБУ викрили та заблокували в інтернеті діяльність російських пропагандистів, які готувалися до втручання у хід проведення майбутніх виборів президента України.

Читайте також: У ЦВК визначились із остаточною датою проведення виборів президента України 2019

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що російські спецслужби через інтернет залучили до "співпраці" мешканців Дніпра, Кривого Рогу та Нікополя, які є адміністраторами груп у соціальних мережах, блогерами. Ці громадяни за грошову винагороду мали публікувати надіслані з Росії політичні новини та залучити "підставних" осіб для реєстрації сайтів в українському сегменті доменних імен. На цих ресурсах були заплановані деструктивні публікації, у тому числі із закликами до насильницької зміни конституційного ладу України та порушення її територіальної цілісності.

Читайте також: Володимир Зеленський сказав те, що українці не дочекалися за 5 років від Порошенка

"Таким чином РФ намагалася поширювати "фейкові" новини та популяризувати окремих проросійських учасників виборчого процесу. Тобто створювався плацдарм для впливу на хід проведення майбутніх президентських виборів в України через маніпулювання громадською думкою в інтернеті", – зазначили в СБУ.

Слідчими СБУ розпочато кримінальне провадження про вчинення злочинів проти основ національної безпеки України.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter