В Україні з 1 червня відновить свою роботу залізничне сполучення, про це заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Читайте також: Коли та де почне діяти адаптивний карантин в Україні

Уже з 1 червня ми почнемо далекі пасажирські залізничні перевезення, заявив Владислав Криклій під час огляду станції "Київ-Пасажирський". Про це повідомляє Мініфраструктури.

До слова, міністр зазначив, що карантин дав час залізничникам, щоб краще підготуватися до прийому пасажирів. Так, наприклад, на Вокзальній площі у Києві демонтували МАФи і встановили сучасну систему відеонагляду.

Крім того, прессекретарка міністра Оксана Герасимова розповіла, що поки мовиться лише про внутрішнє залізничне сполучення.

Читайте також: В Україні за добу різко збільшилась кількість інфікованих COVID-19

"Про міжнародні пасажирські перевезення поки мова не йде. Тут насамперед усе залежить від наших сусідів, тож МЗС України веде перемовини", – пояснила Оксана Герасимова.

На уточнююче запитання про імовірні терміни відкриття міжнародного залізничного сполучення вона наголосила, що конкретно про терміни можна буде говорити, коли Кабмін завершить перемовини з урядами інших країн.

До слова, вона зауважила, що перемовини тривають не лише щодо залізничного сполучення, а й, наприклад, авіасполучення. Тож залізничні та авіаційні міжнародні поїздки можуть відновитися одночасно.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook