З 27 вересня в Україні значно зростуть штрафи, які виписують водіям, які порушують правила дорожнього руху.

Читайте також: В Польщі за скручування спідометрів ввели кримінальну відповідальність

Про це повідомляє Вести.

Нові правила, зокрема, передбачають фотофіксацію порушень за допомогою камер відеоспостереження, а також письмову постанову про порушення і штраф.

Читайте також: Українських водіїв зобов'язали мати при собі автоцивілку

Скоїли ДТП і втекли з місця аварії

Згідно зі змінами до ПДР передбачено штраф у розмірі 10 200 гривень + позбавлення водійських прав.

Такий же штраф накладатимуть за керування без водійського посвідчення (при повторному аналогічному порушенні протягом року – 40 800 гривень).

Якщо поліція зупинить водія, якого вже тимчасово позбавили прав, але він все-таки сів за кермо, накладимуть штраф у розмірі – 10 400 гривень (повторно впіймають, випишуть штраф вже на 40 800 гривень).

Читайте також: Стало відомо, кому доведеться поміняти водійське посвідчення

П’яне водіння

Сьогодні водіїв, які після чарки сіли за кермо, карають штрафом у 10 200 гривень, планується позбавляти волі на строк до 3 років.

Якщо нетверезий водій ще й потрапив у ДТП, в якій ніхто не постраждав, пропонується відразу ж карати його 3 років позбавлення волі. Якщо в аварії є потерпілі, починає діяти ст. 286 КК України (суддя відразу призначатиме маскимальне покарання за цією статтею нетверезому водієві).

Перше водійське посвідчення видаватимуть на два роки. Якщо водій відповідальний і зробив за цей період менше 3 незначних порушень Правил дорожнього руху, йому продовжать термін дії "корочки" на 30 років. Водій, який скоїв за перші два роки 3 і більше порушень ПДР, перездає іспити на знання ПДР. Після цього йому знову видають "корочку" тільки на 2 роки.

Крім цього президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо реформування сфери паркування транспортних засобів". Водіїв хочуть карати за порушення правил паркування.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter