В Україні зміниться система виписування лікарняних.

Читайте також: В Україні третина довідок про щеплення фальшиві

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк, – повідомляє УНІАН .

За його словами, МОЗ почало змінювати систему виписування листків непрацездатності, щоб позбавити лікарів від непотрібних викликів додому.

"Друга причина необхідності викликати швидку медичну допомогу додому – це отримання лікарняного. Ми зараз міняємо систему виписки лікарняних. Мені б хотілося, щоб до кінця року ми це встигли зробити. Тому що ми плануємо сформувати таку систему, коли відпаде необхідність викликати лікаря в перші дні хвороби для того, щоб отримати лікарняний лист. Ці причини виклику лікаря додому ми приберемо і відкриємо дорогу для нормальних відносин лікаря і пацієнта", – сказав Ковтонюк.

 Однак поки незрозуміло, яким чином буде проводитися реформа щодо лікарняних.

Читайте також: Скандальна медреформа у дії: Лікарі відмовляються приходити навіть до дітей

"Поки я не можу розкривати усі карти, оскільки над цим працюють, окрім МОЗ, Міністерство соціальної політики і Фонд соціального страхування, який виплачує гроші за лікарняним. За більшістю параметрів ми досягли консенсусу. Це буде серйозне спрощення процедури їх отримання, яка влаштує і роботодавців, і Фонд, і нас. Ми хочемо розвантажити лікаря від необхідності оформлення лікарняного, оскільки це – не питання лікування, а соціальних виплат. Лікар буде брати участь у цьому процесі тільки для того, щоб засвідчити факт захворювання", – зазначив чиновник.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter