В Україні хочуть дозволити чоловікам-батькам проводити більше часу зі своїми дітьми. Для цього депутати зареєстрували Законопроект №3695, який передбачає рівність у правах у вихованні дітей чоловіків і жінок.

Читайте також: "Дитина так і стояла мертвою, всі плачуть": за селом знайшли тіла двох 11-річних дівчаток (фото)

Якщо документ підтримають більшістю голосів у парламенті, то батьки отримують однакові права і обов'язки з матерями. У Трудовому кодексі хочуть змінити слова "жінка" і "мати" на "працівник" та додати слово "батько". Про це пише "Сегодня".

  • Декретну відпустку. За чинним законодавством жінка може піти в декрет на три роки. Якщо вона відмовиться від такої відпустки, тоді його може взяти батько. При цьому чоловікові треба принести своєму роботодавцю довідку з місця роботи дружини про те, що вона відмовилася від декретної відпустки. Тепер пропонують позбутися такої паперової тяганини і дозволити батькові йти в декрет замість матері.

  • Жінки, у яких є двоє і більше дітей, мають право на щорічну додаткову відпустку. Якщо законопроект приймуть, у чоловіків з'явиться додаткова відпустка.

  • Скорочений робочий день. Зараз на скорочений робочий день має право жінка, у якої є дитина до 14 років.

Читайте також: Лікувала сама: на Волині мати не викликала лікарів хворому на бронхопневмонію сину, дитина померла

  • Відпустка при народженні дитини – це нова норма, яку парламентарі хочуть додати в трудове законодавство. Якщо за нього проголосують, то батько немовляти отримає право на одноразову оплачувану відпустку на 14 днів, незалежно, в шлюбі він з матір'ю дитини, чи ні. Одна умова – батько повинен жити разом з матір'ю дитини. Цю відпустку можна використовувати протягом трьох місяців з моменту народження дитини.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook