Міністерство соціальної політики працює над пропозиціями заборонити ввезення в Україну секонд-хенду. Про це сказав на брифінгу в четвер заступник міністра соціальної політики Олег Коваль, повідомляє Укрінформ.

Читайте також: В Україні планують значно підвищити розмір штрафів за перевищення швидкості та наїзди на людей

"Ми будемо вносити пропозицію заборони ввозити секондхенд в Україну. Ми тільки дозволяємо, наприклад, обладнання для водолазів, спеціальну форму високої якості, яка захищає пожежника, тощо...", – сказав Коваль.

Він уточнив, що відповідні пропозиції готуються спільно з Державною митною службою та Реанімаційним пакетом реформ.

"Ми вимагаємо від державних установ листи-звернення на Міністерство соціальної політики, що вони чекають гуманітарну допомогу в певній кількості зі встановленням на баланс. Якщо ми потім перевіримо, то відповідні державні службовці понесуть відповідне покарання. Я особисто буду звертатися до правоохоронних органів із проханням порушити кримінальну справу щодо цих дій. Я вже кілька заяв підписав", – наголосив заступник міністра.

Читайте також: На Волині невідомі розгромили будинок на 10 тисяч

Він зауважив, що наразі в Україні поширена практика, коли під виглядом гуманітарної допомоги на територію країни насправді ввозяться речі для продажу в секонд-хенді без митного оформлення.

"За моїми підрахунками, в тиждень держава у вигляді втрат по несплаті митних платежів втрачає близько 2 млн дол. Тобто по року – від 2 до 3 мільярдів гривень...", – сказав Коваль, відповідаючи на запитання, про які втрати від несплати мита за ввезення секонд-хенду під виглядом гуманітарної допомоги йдеться.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook