З моменту, коли Україна відкрила кордони і була скасована обов'язкова сертифікація харчової продукції, до нас масово почав надходити фальсифікат.

Читайте також: Усі аптеки захлесне хвиля перевірок

Про це повідомляє Голос UA.

Таку думку висловив голова правління громадської організації "Всеукраїнська асоціація з питань захисту прав споживачів" Максим Гончар.

"У кожному з польських сирів ми знаходили жири нетваринного походження. Зараз ми будемо перевіряти польські сири у всіх регіонах України. На моє переконання, коли ми відкрили кордони, і була скасована обов'язкова сертифікація продукції, до нас хлинув фальсифікат", – підкреслив експерт.

За його словами, те, що не продається в Європі, їде продаватися до нас. Тим часом ми очікуємо великих позитивних результатів від перевірок якості харчових продуктів, розпочатих з 4 квітня 2018 року.

Читайте також: ТОП-5 продуктів, які підробляють найчастіше

"В торгових мережах України дуже багато простроченої продукції, при цьому при виявленні її в супермаркетах, виявляється, ще потрібно довести, що ця прострочена продукція несе загрозу здоров'ю людини. За порушення у маркуванні продуктів, за прострочену продукцію штраф становить 8 мінімальних зарплат", – наголосив Максим Гончар.

Як повідомляє експерт, у столичних дитячих садках використовують заборонений спред. Вершкове масло, яке постачається у дитячі садки, містить небезпечні добавки. Фальсифікат в дитячих садах став можливий, тому що з 2014 року був скасований паспорт якості продуктів, головним стала ціна, і гроші тепер заробляють на здоров'ї наших дітей. До речі, шоколад, вироблений в Україні, містить пальмову олію, 98% шоколаду роблять за технічним умовами.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter