Керівник Укравтодору Славомір Новак заявив, що хоче будувати нові дороги, а не тільки проводити їх поточні ремонти. Щоб втілити такі плани у життя, необхідні додаткові кошти.

Читайте також: Експерт повідомив, коли в Україні будуть якісні дороги

Про це керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак розповів під час інфраструктурного форуму.

"Програма розвитку доріг на 5 років є першим масштабним планом, за яким буде розвиватися галузь. З 2020 року ми повністю відходимо від поточних середніх ремонтів та переходимо на більш капітальні ремонти. Це вимагає більш професійної підготовки будівельних компаній, а також залучення нових технологій. Однак ця програма – лише частина загальної візії. Якщо ми хочемо розвивати мережу, будувати нові дороги, а не тільки проводити ремонти, необхідні додаткові кошти",– зазначив Новак.

Очільник Укравтодору також додав, що для розвитку потрібні інші джерела фінансування. Зокрема, додаткові статті наповнення Дорожнього фонду (збір оплат для великовагового транспорту, жорсткі штрафи для перевантаженого транспорту, штрафи від порушень швидкісного режиму), а також нові кредитні лінії від міжнародних фінансових організацій, кошти приватних інвесторів у межах державно-приватного партнерства.

Ці гроші залучатимуть переважно для реконструкції та будівництва нових доріг.